Хмельницькі слідчі оголосили про підозру ОЗГ в`язнів-шахраїв, які ошукували людей на торгівлі неіснуючими товарами

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Фігурантам загрожує суттєве збільшення тюремного строку, адже їм доведеться відповідати за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, влітку цього року працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі слідчими СУ ГУНП в області, УСБУ та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили групу осіб, яка займалась шахрайством через інтернет під час відбування покарання в колонії за раніше вчинені злочини.

Заходи проводились за підтримки відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативників ДУ «ШВК (№98)».

За даними слідства, мешканці Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями перевели для подальшого відбування покарання з однієї з донецьких до Шепетівської виправної колонії, вигадали там новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.

В інтернеті вони розмістили оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.

Потерпілі, які бажали придбати товар, зв’язувались з фігурантами за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів.

Від покупців зловмисники вимагали і отримували повну оплату, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше не виходили на зв’язок.

Наразі досудове розслідування добігає завершення. Слідчі вже оголосили фігурантам підозри у вчиненні шахрайств у складі організованої злочинної групи. Тож їм загрожує суттєве збільшення тюремного строку, адже санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне