“Хмельницькобленерго” здобуло 1-е місце за ефективністю діяльності в рейтингу INEKO

Фото: https://www.hoe.com.ua/

Акціонерне товариство (АТ) “Хмельницькобленерго” посіло 1-е місце серед 50 державних підприємств за показником “Ефективність діяльності” в рейтингу “Прозорість та фінансова стійкість державних підприємств в Україні” Інституту економічних та соціальних реформ (INEKO), розташованого у Братиславі (Словаччина).

Рейтинг був створений за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки (США) в Україні двома аналітичними структурами – Інститутом економічних та соціальних реформ у Словаччині (INEKO) та Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД), Україна.

“Хмельницькобленерго” отримало найвищий бал (9,2) та посіло 1-е місце за критерієм “Діяльність”, який, виходячи з оприлюдненої методології рейтингу, демонструє ефективність управління власним капіталом компанії.

Крім того, “Хмельницькобленерго” отримало оцінку В+ за шкалою “Фінансова стійкість” рейтингу та за цим показником посіло престижне 8-е місце серед 50 проаналізованих підприємств.

Також “Хмельницькобленерго” зайняло 6-е місце за показником “Прозорість”. Критеріями оцінки в рейтингу прозорості були, за даними методики рейтингу, прозорість і доступ до інформації, економічні показники, державні закупівлі та власність, кадрова політика, етика та конфлікт інтересів, благодійна політика.

За словами виконуючого обов’язки генерального директора “Хмельницькобленерго” Олега Козачука, висока оцінка ефективності діяльності товариства з боку вітчизняних та закордонних аналітиків – це, перш за все, результат 4-річної наполегливої праці та зусиль менеджменту компанії і трьохтисячного трудового колективу підприємства.

Довідка. Рейтинг Прозорість та фінансова стійкість державних підприємств в Україні був створений у рамках ініціативи “Зміцнення демократичної стійкості ключових державних інституцій в Україні” Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з Інститутом економічних та соціальних реформ в Словаччині (INEKO), за підтримки Посольства США в Україні.

АТ “Хмельницькобленерго” є державним оператором системи розподілу електроенергії, 70% акцій компанії належать державі, інші 30% – приватним юридичним та фізичним особам. Чистий прибуток компанії в 2019 році склав 85,7 млн гривень, що більше, ніж прибуток усіх державних енергорозподільчих компаній в Україні разом. Дивіденди на частку держави за 2019 рік склали близько 30 млн гривень.

Джерело: “Українські Новини

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне