Хмельницького бізнесмена обілляли зеленкою. Він прийшов до Симчишина поспілкуватися

Фото: https://www.facebook.com/100007475388021/videos/2737851316474021/

Хмельницького бізнесмена Віктора Вікарчука обілляли зеленкою, який прийшов на зустріч з міським головою.

Про це свідчить онлайн-трансляція з його Facebook.

“Хочу поспілкуватися з міським головою і юристами міської ради і все з’ясувати”, – сказав підприємець.

Пан Вікарчук пропонує упорядкувати законодавство щодо місцевого самоврядування, відповідно до Конституції.

Міський голова Олександр Симчишин зустрівся з бізнесменом і відреагував на закиди: “Хмельницька міська рада створена і діє на підставі Конституції (ст. 140 і 146) і закону про місцеве самоврядування, який вступив у дію 1997 року. Ми юридична особа, як інші органи місцевого самоврядування. Якщо хтось вважає, що мають бути інші органи, то він має створити “ХНР” і це вже сепаратизм”, – наголосив він.

Мер також додав, що з цього приводу звернувся до правоохоронних органів для реагування на цю ситуацію.

Вікарчук: “Я нічого не створив і нічого не ускладнюю. Хочу, щоб ми працювали у правовому полі”.

Наразі підприємець у супроводі поліцейських пішов у міський відділ поліції.

Як відомо, останнім часом Віктор Вікарчук через соціальні мережі активно виступає за те, щоб Хмельницька міська рада, яка створена постановою Кабміну, насправді має бути утворена територіальною громадою. Свої аргументи він підкріплює витягами з Контистуції. При цьому Вікарчук стверджує, що в Україні немає жодного державного символа, затвердженого Верховною Радою; поліцію називає “юридичною компанією, яка надає послуги”; українські суди, на його думку, нелегальні.

Окремо підприємець заявив, що не посягає на конституційний лад та відокремлення Хмельницької області та міста Хмельницький.

На місцевих виборах пан Вікарчук балотувався кандидатом у депутати Хмельницької міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Нагадаємо, СБУ повідомила, що у Хмельницькому було задокументовано протиправну діяльність організованої групи, учасники якої намагались створити фейкову міськраду обласного центру для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

За попередньою версією слідства органів безпеки, учасники групи, до складу якої входило понад 10 чоловік, провели зібрання, де створили так званий «орган місцевого самоврядування Республіки Україна «Хмельницька міська рада». Вони обрали «голову» і «депутатів» псевдоутворення та проголосили ліквідацію діючого органу місцевого самоврядування ‒ Хмельницької міської ради. Для імітації легітимності зловмисники також розробили та підписали установчі документи фейкової організації.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне