Хмельницький мер вимагає від уряду меморандуму, щоб зафіксувати пільгову ціну на електроенергію

Фото: ІЛЮСТРАТИВНЕ

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що уряд повинен укласти з місцевою владою меморандум, щоб зафіксувати пільгову ціну на електроенергію для бюджетних організацій, інформує НГП.

“Через Асоціацію міст вимагаємо від уряду меморандуму, щоб зафіксувати пільгову ціну на електроенергію для бюджетних організацій, яка використовується на вуличне освітлення і для роботи електротранспорту”, – наголосив мер в інтерв’ю місцевому телеканалу.

За словами Симчишина, вартість електроенергії протягом 2021 року суттєво зросла.

“Якщо на початку року ми закуповували електроенергію, в середньому, по 2,1-2,2 грн за кВт/год, то на січень 2022 року нам озвучують ціну 7,2-7,5 грн за кВт/год. Це величезне навантаження на бюджет. Якщо говорити про “Хмельницькводоканал”, то в складові тарифу електроенергія є основною. Аналогічно це стосується роботи електотранспорту”, – заявив очільник міста.

Нагадаємо, що 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові підписали меморандум, згідно з яким тарифи на гарячу воду та опалення не будуть зростати до кінця опалювального сезону 2021-2022. Згідно з ухваленим меморандумом, місцева влада не підвищуватиме тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне