Хмельницький проект «Інститут соціальних перемовників» визнано однією із кращих ініціатив

1
Фото: hm.npu.gov

Нещодавно у Києві відбулась масштабна всеукраїнська конференція «Безпечна громада». В рамках якої хмельницькі поліцейські разом із членами ГО «АСТАР» презентували унікальний для України проект «Інститут соціальних перемовників». Цей проект увійшов до п’ятірки кращих безпекових ініціатив, які відповідають принципам community policing. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

2

hm.npu.gov

Протягом 2018 року на території Хмельницької області активно впроваджувався проект «Інститут соціальних перемовників». Розробляли та втілювали проект у життя його ініціатори з Головного управління Національної поліції Хмельницької області та громадської організації «АСТАР». Ідею представили на конкурсі під назвою «Безпечна громада — спільний інтерес, спільна відповідальність», і в результаті він став переможцем серед понад сотні претендентів на перемогу з усієї України.

Далі усі бажаючі брати участь у цьому проекті подавали заявки та проходили спеціальний навчальний інтенсив, який складався з кількох модулів. Під час навчання майбутні соціальні перемовники опановували ази законодавства, майстерність комунікації та вирішення різного типу конфліктів.

3

hm.npu.gov

У результаті успішно пройшли навчання представники 11 об’єднаних тергромад області: Баламутівської, Вовковинецької, Дунаєвецької, Летичівської, Маківської, Сатанівської, Смотрицької, Солобковецької, Старосинявської, Судилківської та Чемеровецької.

До речі, інститут соціальних перемовників успішно діє у більш ніж 20 країнах світу. А от в Україні Хмельницька область стала першою, де впроваджується така практика.

5

hm.npu.gov

Як зауважив Валентин Білянський, заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області, у громаді соціальні перемовники виступають у ролі таких собі місцевих помічників дільничного і працюють на упередження серйозних конфліктів та правопорушень.

У 2019 році на Хмельниччині цей проект продовжує реалізуватися. Мистецтву соціальної комунікації і залагодження конфліктів навчатимуть представників інших тергромад.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне