Хмельницький реабілітаційний центр для тварин потребує допомоги

Фото: https://suspilne.media/

На тиждень вистачить їжі тваринам, які перебувають у реабілітаційному центрі для диких тварин у Хмельницькому. Про це розповіла волонтерка центру Анна. За її словами, на сьогодні усі тварини нагодовані. Ще однією з проблем центру є те, як у мороз напоїти тварин. Воду доводиться гріти на грубці, каже волонтерка. Взимку щодня тварини споживають 200 літрів води. Про те, як зимують у реабілітаційному центрі птахи та звірі, дізнавалося Суспільне.

У реабілітаційному центрі для диких тварин за підопічними доглядають волонтери. Одна з них – Анна. Дівчина каже, зараз центру потрібна допомога харчами, продуктів вистачить на кілька днів. “Потрібно, щоб нам люди допомагали. Лебеді їдять крупи, верблюди овес, картопля, морква. Хижаки всі їдять м’ясо. Нам допомагаю курми”, – каже волонтерка.

Минулими вихідними директор центру Сергій Пальохін рятував лебедів, говорить Анна. Нині птиці перебувають у реабілітаційному центрі.

За словами волонтера центру Олександра Пальохіна, взимку один дорослий верблюд випиває 20 літрів води. У центрі двоє дорослих самок і верблюденя, говорить чоловік. За його словами, змушені гріти воду на пічці: “Відрами розносимо. Години дві-три пройшло, і вона щоб не замерзла, залишки виливаємо, потім знову наливаємо теплої води. Взимку це 150-200 літрів на всіх тварин. Влітку було набагато більше”. Харчі для тварин закінчуються, каже Олександр Пальохін. Перебирають залишки.

https://suspilne.media/

Врятовані Сергієм Пальохіним лебеді з озера нині перебувають у Хмельницькому реабілітаційному центрі для тварин.

Усі тварини у реабілітаційному центрі здорові, розповідає головний лікар Хмельницької державної лікарні ветеринарної медицини Кирило Чумаков: “У нас з реабілітаційним центром підписаний договір про безкоштовне обслуговування. Певні ветеринарні апарати Пальохін має придбати сам. Практично через день ветеринарний спеціаліст Хмельницької державної ветеринарної лікарні є в реабілітаційному центрі. Стан тварин задовільний, вони не голодні. Я задоволений клінічним станом тварин, які там перебувають. Вони клінічно здорові, жодних питань ветеринарної медицини до реабілітаційного центру сьогодні немає”.

Кирило Чумаков говорить, що днями у центрі збільшилася кількість підопічних: 24 грудня лікарі оперували врятованих лебедів, у яких були відморожені лапи та травмовані крила.

За словами директора центру для реабілітації диких тварин Сергія Пальохіна, зараз у центрі перебуває 150 тварин.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне