Хмельницький рибоохоронний патруль зафіксував масову загибель риби на річці Збруч

Третього серпня 2019 року на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля надійшло повідомлення. Йшлося про масову загибель риби на р. Збруч, поблизу с. П’ятничани Чемеровецького району. Інспектори негайно відреагували та виїхали на місце спільно із головним спеціалістом відділу іхтіології та регулювання рибальства, представниками Чемеровецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

Було обстежено частину водного об’єкту р. Збруч. Саме від П’ятничанської ГЕС на 500 метрів вверх проти течії. У результаті обстеження зафіксовано загибель водних біоресурсів у кількості 227 екземплярів (4 екз. щуки, 173 екз. плітки, 3 екз. судака звичайного, 47 екз. окуня).

На момент проведення обстеження вода у водоймі була жовтого кольору, непрозора, був наявний неприємний запах.

Також працівники відібрали проби води та водні біоресурси для проведення лабораторних досліджень.

Висновок про те, що стало причиною масової загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів лабораторних досліджень.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти гибелі водних біоресурсів. «Гаряча лінія» відомства: (0382) 79-20-88 або  (068) 384 98 10.

Довідкова інформація:

Відповідно до наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України №36 від 18.05.95 року, збитки водним живим ресурсам, заподіяні внаслідок забруднення водойми, розраховуються як прямі, так і від втрати потомства. Розрахунки виконуються окремо для кожного виду риб. Прямі збитки розраховуються за кількістю загиблої риби. Молоді на одиницю площі ураження, її середньої ваги та площі негативного впливу на гідробіонтів. Розрахунок збитків від втрати потомства здійснюється за іншими критеріями. Розрахована кількість загиблої риби, плодючість самок, кратність нересту, коефіцієнт промислового повернення і середня вага риби. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне