Хмельницький суд визнав електросамокат транспортним засобом і оштрафував його водія

Фото: Depositphotos

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував водія електросамоката на 850 грн за порушення правил дорожнього руху.

Про це свідчить постанова від 15 листопада, інформує НГП.

За матеріалами справи 3 листопада о 17 год. 12 хв. у Хмельницькому на вул. Подільська, 30 водій ОСОБА_1 електросамоката не врахував безпечної дистанції руху та скоїв зіткнення з автомобілем «КІА Ceed», який рухався у попутньому напрямку. Під час ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Справа призначалась до розгляду на 15 листопада 2021 року, але порушник не з`явився, про причини неявки не повідомив.

На думку суду, факт вчинення порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди, підтверджується зібраними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення, схемою місця дорожньо-транспортної пригоди, в якій зафіксовані дорожня обстановка, місце розташування електросамокату та транспортного засобу після зіткнення та їх механічні пошкодження, письмовими поясненнями водія автомобіля.

При цьому суд зауважив, що у Правилах дорожнього руху відсутнє визначення поняття електросамокату або самокату. Водночас, аналізуючи визначення поняття «транспортний засіб», суд зробив висновок: електросамокат відповідає поняттю «транспортний засіб», оскільки призначений для перевезення людей, а водій електросамоката використовував його саме з цією метою, коли здійснив зіткнення з автомобілем.

Окрім штрафу, порушник заплатить 454 грн судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне