Хмельницький в трійці лідерів з прозорості у сфері інвестицій та економічного розвитку серед 100 найбільших міст України у 2019 році

Фото: https://bez-tabu.com.ua/

У 2018 році Трансперенсі Інтернешнл Україна вперше оцінила прозорість інвестиційного сектору 100 найбільших міст України. Перше дослідження показало, що середній показник прозорості сфери інвестицій склав всього 22%. Аналітики перевіряли, зокрема, такі показники, як наявність антикорупційних програм, інформацію щодо проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інвестиційного паспорта міста тощо.

У 2019 році відбулося об’єднання Рейтингу прозорості міст та Рейтингу інвестиційної прозорості міст. Відтак основний рейтинг доповнився 14 сферою — “Інвестиції та економічний розвиток”. Сфера складається з 13 індикаторів, за виконання яких міста можуть отримати максимум 16 балів.

https://transparentcities.in.ua/

Чого вдалося досягнути містам у цій сфері — розповідаємо далі.

Основні показники сфери “Інвестиції та економічний розвиток”:

  • середній показник прозорості сфери становить 34% — всього третина індикаторів була виконана; 
  • найбільш прозорі обласні центри — Львів (87,5%), Хмельницький (83,3), Вінниця (79,1%) та Київ (79,1%);
  • найбільш прозорі малі міста — Біла Церква, місто-лідер у сфері з показником 15,75 із максимальних 16 (98,4%);
  • міста Кам’янське, Покров, Кривий Ріг, Бахмут — набрали понад 10 балів;
  • найменш прозорі міста у сфері – Червоноград, Павлоград, Мирноград, Нетішин та Подільськ.

Міські ради неохоче оприлюднюють контакти членів виконавчого комітету, чинні регуляторні акти та не квапляться оприлюднювати інформацію про кредитний рейтинг міста. 

Натомість більшість міськрад своєчасно оприлюднюють проєкти регуляторних актів, прийняли та фінансують програми підтримки підприємництва. Крім того, на сайтах міських рад зазвичай можна дізнатися про співпрацю з проєктами міжнародної технічної допомоги та міжнародними організаціями.

Джерело: Transparent Cities

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне