Хмельницький виграв приз ПАРЄ за просування європейських ідей

Фото: https://www.facebook.com/Europe-Prize-of-PACE-Prix-de-lEurope-de-lAPCE-444304282319152/

Українське місто Хмельницький виграло 2021 Europe Prize – найвищу нагороду, яку щорічно присуджує Парламентська Асамблея Ради Європи містам, які найактивніше просувають європейські ідеали. 

Про це повідомила пресслужба ПАРЄ. 

Зазначається, що Хмельницький активно співпрацює зі своїми 13 містами-побратимами  – Сілістрою у Болгарії, Руставі у Грузії, Шауляєм у Литві, Бєльцями у Молдові, Цеханувом у Польщі, Бором у Сербії, Манізесом в Іспанії, Крамфорсом у Швеції, українським Старобільськом, Кармелем в Ізраїлі, Акваскальєнтес у Мексиці, Модесто у США та Шицзячжуанем у Китаї. 

“Місто постійно намагається розширити співпрацю та налагодити економічне, наукове, технічне, культурне партнерство з новими містами. Воно також активно переймається захистом довкілля та має проєкти у цій сфері”, – зазначають у повідомленні. 

Відзначається, що у Хмельницькому є багато програм для молоді – програми обміну між школами й ВНЗ з навчальними закладами в інших країнах Європи, у школах проводиться День Європи, молодь знайомлять з культурою і традиціями європейських країн через різноманітні події. 

Хмельницький з 2003 року відзначає День Європи, організовуючи фестивалі європейської культури з вікторинами й змаганнями, а також організовує зустрічі “Європейських клубів” у навчальних закладах; у дні місцевих та національних свят, як і до Європейського дня мов, вивішують прапор ЄС. 

Зазначається, що у 2020 році задля співпраці з містами-побратимами Хмельницький створив унікальний проєкт – онлайн-платформу, на якій є інформація міста і його побратимів про можливості для інвестицій та експорту, з презентаціями стратегічних проєктів. 

На фінальному етапі за приз змагалися також німецькі Бамберг і Мюнстер та польське Кельце. 

Нагорода Europe Prize, заснована у 1955 році, є найвищою відзнакою, що може бути присуджена європейському місту. Сам приз складається із кубка, диплома і стипендії, яка може бути використана для навчального візиту молоді міста-переможця до європейських установ. 

Хмельницький – вже не перше українське місто, що виграє Europe Prize. У 2010 нагороду присудили Харкову, у 2018 році – Івано-Франківську. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне