Хотіли бути «смотрящими»: на Хмельниччині викрили кримінальних авторитетів

Фото: поліція

Правоохоронці викрили діяльність кримінальних авторитетів на Хмельниччині. Обидвоє хотіли бути «смотрящими». 

Один із них, 52-річний чоловік хотів бути  «смотрящим» за містом Нетішин. Він поширював там злочинний вплив з метою власного збагачення та допомоги утриманців Шепетівської виправної колонії. Про це повідомляють в Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Цей же фігурант раніше перебував у Хмельницькому СІЗО. Одним із напрямків його діяльності був наркобізнес. Застосовуючи фізичний та психологічний вплив, він змушував осіб здійснювати збут наркозасобів.

У вересні 2023 року справу щодо 52-річного обвинуваченого та його двох спільників скерували до суду за ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч. 1, 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі чоловіку оголошено підозру за ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

Інший кримінальний авторитет – 33-річний чоловік. Він хотів бути «смотрящим» за Райківецькою виправною колонією №78. Він встановив разом зі спільниками кримінальний бізнес на території колонії. Під їхнім контролем перебував наркотрафік – потрапляння, розподіл та продаж заборонених речовин. Фігуранти контролювали обіг товару та коштів і ретельно усе фіксували у чорнових записах, – додають правоохоронці.

У березні обвинувальний акт відносно нього та двох спільників було скеровано до суду за ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі кримінальному авторитету, який перебуває під слідством у Хмельницькому слідчому ізоляторі оголошено підозру за ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) ККУ. Обом фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне