Ховався вдома і був у стані алкогольного сп’яніння: поліція розшукала водія, який спровокував важке ДТП та втік

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

Чоловік, спровокувавши на своєму автомобілі «Део Есперо» дорожньо-транспортну пригоду з двома потерпілими, кинув транспортний засіб на дорозі і пішки втік з місця події.

Правоохоронці того ж вечора його розшукали — 47-річний хмельничанин ховався вдома і на момент прибуття поліції був у стані алкогольного сп’яніння. Слідчим пояснив, що випив уже після аварії, але це жодним чином не звільняє його ні від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП, ні від адміністративної за вживання алкоголю після вчинення аварії.

Водій автомобіля «Део Есперо», рухаючись по проспекту Миру в крайній правій смузі, не впорався з керуванням і допустив праве бокове дотичне зіткнення з автомобілем «ВАЗ 21099» під керуванням 31-річного жителя смт. Стара Синява, який рухався по крайній лівій смузі в напрямку Старокостянтинівського шосе. Внаслідок цього водій «ВАЗу» не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем «ВАЗ Калина» під керуванням 32-річного красилівчанина, який рухався у зустрічному напрямку.

Після скоєння ДТП водій «Део» залишив свій транспортний засіб та втік з місця пригоди. Водії обох «ВАЗів» отримали тілесні ушкодження та були доправлені до лікарні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкція статті передбачає покарання і вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Крім того, окремо передані матеріали для складання на водія адміністративного протоколу за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Частина четверта цієї статті передбачає, що вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне