Кіберполіція виявила чоловіка, який здійснював незаконну торгівлю антисептичним засобом

Фото: https://hm.npu.gov.ua

На Хмельниччині працівники поліції виявили та викрили особу, яка здійснювала реалізацію антисептику з порушенням вимог чинного законодавства. 

40-річний чоловік продавав антисептик для рук без державної реєстрації суб’єкта господарювання та в порушення порядку гігієнічної регламентації та державної реєстрації. Покупців він шукав через відомий український торговельний інтернет-майданчик. Його оголошення в ході моніторингу мережі Інтернет виявили працівники кіберполіції в Хмельницькій області.

Як з’ясували правоохоронці, продавець не мав правовстановлюючих документів на зайняття підприємницькою діяльністю та належної реєстрації вказаних дезинфікуючих засобів.

https://hm.npu.gov.ua

27 березня чоловік, маючи на меті продати 230 літрів антисептику на загальну суму 52 200 грн., прибув на одну з заправних станцій області для подальшої передачі товару, однак був затриманий працівниками кіберполіції в Хмельницькій області спільно з працівниками Ярмолинецького відділу поліції. Правоохоронці вилучили у нього продукцію сумнівного походження.

Наразі вирішується питання про складання протоколу та притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності на підставі ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення порядку провадження господарської діяльності, що тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що з метою виконання вимог наказу Голови Національної поліції України щодо виявлення осіб, які здійснюють нелегальну торгівлю лікарськими засобами, засобами індивідуального захисту, першої необхідності, а також осіб, які займаються псевдоторгівлею вказаними засобами та шляхом обману заволодівають грошовими коштами громадян в умовах введеного карантину в державі у зв’язку з пандемією короновірусу, підрозділи кіберполіції здійснюють систематичний моніторинг мережі Інтернет.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне