Кіберполіція викрила чоловіка, який втручався в бази даних державних установ

Кіберполіція викрила чоловіка, який втручався в бази даних державних установ
Фото: hm.npu.gov.ua

Обіймаючи посаду в компанії, яка обслуговувала державні установи (в тому числі і військові частини) чоловік незаконно отримував доступ до інформації, яка містилася в базах цих установ. Наразі поліцейські перевіряють інформацію щодо продажу зловмисником інформації.

Працівники Подільського управління Департаменту кіберполіції, за участі детективів Хмельницького відділу поліції, співробітників СБУ в Хмельницькій області та працівників військової прокуратури Хмельницького гарнізону, викрили 36-річного мешканця Хмельницького у втручанні до комп’ютерної мережі бухгалтерського обліку державних органів та підприємств.

Працівники кіберполіції встановили:чоловік є працівником приватного підприємства, що обслуговує державні об’єкти, в тому числі і військові частини. До його обов’язків входили реалізація, встановлення та обслуговування програмного забезпечення бухгалтерських та облікових систем. Крім того, чоловік реалізовував, встановлював та обслуговував програмне забезпечення бухгалтерських та облікових систем, яке входить до санкційного списку.

hm.npu.gov.ua

Порушуючи вимоги договірних зобов’язань, він таємно отримував доступ до даних працівників цих підприємств, реєстраційних номерів їх облікових карток платників податків тощо.

Проведено обшуки за адресою ведення господарської діяльності та за місцем проживання зловмисника.На персональних комп’ютерах правоохоронці виявили ряд інформації відносно працівників державних установ. Їх направлено на експертизу. Після отримання її результатів буде визначено об’єм, приналежність та перелік інформації, яку отримано в наслідок злочинної діяльності чоловіка.

Триває досудове розслідування розпочате за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести роківув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне