Кілька десятків подолян-офіцерів запасу буде призвано на військову службу

Фото:

З 1 жовтня 2020 року стартує осінній призов до лав Збройних Сил України офіцерів запасу. Незабаром мешканців краю віком до 43-х років, які мають офіцерські звання, запросять до районних військових комісаріатів для співбесід та проходження медичні комісії.

Як повідомили у відділі офіцерів запасу і кадру Хмельницького обласного військового комісаріату, призову терміном на 18 місяців підлягають чоловіки та жінки, які свого часу закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту, але ще не проходили військової служби у ЗСУ. Після тримісячних курсів офіцери будуть призначені на посади у військові частини в місцях їхньої постійної дислокації, до виконання завдань у районі проведення ООС в Донецькій та Луганській областях їх не залучатимуть.

Слід зауважити, що соціальний захист призваних на службу офіцерів запасу є таким же, як і в офіцерів-контрактників. Так, вони отримуватимуть грошове забезпечення у розмірах від 15-ти тисяч гривень і вище, залежно від посади та військового звання. Їм надаватимуть щорічну відпустку терміном на 30 діб, забезпечуватимуть проживання в гуртожитках чи виплачуватимуть компенсацію за піднайом житла. Крім того, відповідно до чинного законодавства, за призваними офіцерами зберігається місце роботи та середня заробітна плата на весь період військової служби і роботодавець не може їх скоротити. Також за військовослужбовцями та їх родинами зберігається право на житлове приміщення. Одним словом, призваний офіцер зберігає всі свої соціальні права та ще й має додаткові переваги.

Після проходження півторарічного терміну військової служби у призваних офіцерів є вибір: повернуться до цивільного життя, або ж продовжити військову службу, підписавши контракт зі Збройними Силами. У разі продовження служби робоче місце і середньомісячна заробітна плата будуть зберігатися за ними й надалі.

Отримавши повістку, офіцери запасу зобов’язаний прибути до військового комісаріату у зазначений в ній термін. У випадку неявки без поважних причин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

За більш детальною інформацією офіцерам запасу слід звернутись до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку або до Хмельницького обласного військового комісаріату.

Прес-служба Хмельницького обласного військового комісаріату

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне