Колишній військовий комісар за хабар 1 тис. дол. відбувся штрафом 25,5 тис. грн

Фото: ngp-ua.info

Дунаєвецький районний суд визнав винним колишнього військового комісара Дунаєвецького РВК підполковника і учасника бойових дій Миколу Чубика в отриманні хабара  (ч.2 ст.369-2 КК України) і призначив йому штраф у розмірі 25,5 тис. грн.

Про це свідчить вирок суду від 15 лютого.

За даними досудового розслідування, 4 жовтня 2018 року військовий комісар, перебуваючи за кермом легкового автомобіля Toyota Corolla, одержав від громадянина неправомірну вигоду на суму 1 тис. дол. За ці кошти підполковник обіцяв вплинути на голову військово-лікарської комісії Дунаєвецького районного військового комісаріату щодо визнання особи непридатною до проходження строкової військової служби.

Того ж дня затримали Чубика працівники військової прокуратури Хмельницького гарнізону, слідчі Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області за співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

31 січня 2019 року між прокурором військової прокуратури Хмельницького гарнізону та обвинуваченим Миколою Чубиком укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, обвинувачений беззастережно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого злочину в обсязі підозри.

Крім цього, сторони провадження врахували, що предметом злочину були грошові кошти у розмірі 1 тис. доларів і повинні бути повернені Управлінню Служби безпеки України в Хмельницькій області, як їх власнику (законному володільцю), з огляду на що до обвинуваченого не може бути застосований такий вид обов’язкового додаткового покарання, передбачений санкцією ч. 2 ст. 369-2 КК України як спеціальна конфіскація.

Між іншим, спочатку Чубику вручили підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, яка передбачає позбавленням волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Однак до суду її перекваліфікували на ч.2 ст.369-2 КК України.

У підсумку суд затвердив підписану угоду про визнання винуватості. Також Миколу Чубика позбавлено права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на два роки.

Інформує Незалежний громадський портал

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне