Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького

Фото: https://www.facebook.com/symchyshyn
Попередня угода між містом та банком була підписана близько року тому. Планується купити до 45 нових низькопідлогових сучасних тролейбусів. Для цього потрібно залучити кредитні кошти в сумі 10,6 млн Євро.
 
Повідомляє мер Хмельницького Олександр Симчишин
 
Завдяки нашій постійній роботі та комунікації з міжнародними інституціями, результативним візитам нам вдалося залучити фінансову підтримку європейських та американських партнерів. Додатково до кредиту Хмельницький отримає 4,45 млн євро!!! безповоротних грантових коштів на купівлю нового транспорту. Майже 180 млн грн грант – це результат багатомісячної роботи нашої команди на міжнародній арені, – написав очільник.
 
Окрім оновлення рухомого складу, комунальне підприємство Електротранс частково модернізує тролейбусне депо та зробить повністю нову автоматичну мийку.
 
Часові рамки реалізації такого масштабного проекту є досить довгими. Орієнтовно у квітні планується офіційно підписати грантову та кредитну угоди. Після цього, тендерні процедури і виробничий цикл техніки. Фактично, планується отримати першу партію тролейбусів на початку 2024 року.
 
Завданням є повністю оновити тролейбусний парк та базу КП «Електротранс», а також збільшити кількість тролейбусів на 20%.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне