Країни Європейського Союзу увійшли до основних партнерів бізнесу Хмельниччини при експорті продукції

Хмельниччина нарощує експорт та імпорт
Фото: galinfo.com.ua

З початку 2019 року дві третіх товарів, вироблених на теренах Хмельницької області, було експортовано до країн Євросоюзу. У переліку основних партнерів – Польща, Німеччина, Румунія, Бельгія та Чехія.

Традиційно Польща посідає провідне місце у розвитку експортного потенціалу подільського бізнесу. Вартість відправленої туди продукції з маркою «Вироблено на Хмельниччині» склала 1,1 мільярда гривень, що становить 21 відсоток від загальної вартості експортованих товарів у нинішньому році.

Зокрема, до Польщі найчастіше продавались меблі, прокат стальний, санітарно-технічні вироби, а також мед, шрот соєвий, соєва олія, олія соняшникова.

Загалом до топової номенклатури експортованих промислових товарів увійшли масляні трансформатори, полевошпатна сировина, котли сталеві, килимові вироби, котушки індуктивності, машини для гальванопокриття, прокат тонколистовий. Сільгосппродукція у переважній більшості – це яйця птахів, соєві боби, кукурудза, м’ясо свійської птиці та борошно пшеничне.

У грошовому еквіваленті загальний експортний товарообіг 5,5 мільярда гривень, що відповідає рівню відповідного періоду минулого року. При цьому з оформлених Хмельницькою митницею ДФС 12 тисяч експортних декларацій, 98 відсотків оформлено в електронному вигляді.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне