Крутили педалі заради дронів: у Хмельницькому провели благодійний велопробіг до Дня Героїв

Фото: Суспільне Хмельницький

Понад 18 тисяч гривень зібрали на благодійному велопробігу центральними вулицями міста, який провели у Хмельницькому до Дня Героїв. Про це Суспільному розповіла співорганізаторка пробігу Анастасія Ярова. За її словами, присвячений він пам’яті її чоловіка, хмельницького велоактивіста Віталія Поліщука, який загинув дев`ятого травня минулого року.

Хмельничанин Андрій Славський разом із донькою бере участь у велопробігу центральними вулицями Хмельницького.

“Сьогоднішній велопробіг присвячений до пам’яті загиблого героя. Плюс ще є можливість задонатити гроші на дрони. Ми завжди підтримуємо такі ініціативи”, — розповідає учасник велопробігу.

Учасник велопробігу кидає гроші у скриньку на дрони-камікадзе. Фото: Суспільне Хмельницький

Благодійний велопробіг центральними вулицями Хмельницького до Дня Героїв присвячений пам’яті велоактивіста Віталія Поліщука, який загинув дев’ятого травня минулого року, – розповідає його вдова та співорганізаторка заходу Анастасія Ярова.

“На сьогоднішньому заході ми хочемо зібрати кошти на дрони-камікадзе, які будуть допомагати нашим захисникам, нашим Збройним Силам нищити ворога на Сході та на Півдні України. Ми долучаємося до ініціативи благодійного фонду “Волонтери Поділля”, які хочуть зібрати кошти на тисячу дронів-камікадзе. Я б дуже хотіла, щоб ми сьогодні зібрали хоча б на один дрон, це також буде вагома сума коштів для допомоги нашим захисникам”, — розповідає Анастасія Ярова.

За словами учасника велопробігу Юрія Мусевича, він понад десять років товаришував із Віталієм Поліщуком, який працював над розробкою велоінфраструктури Хмельницького.

Захід присвячений загиблому велоактивісту з Хмельницького Віталію Поліщуку. Фото: Суспільне Хмельницький

“Всі, хто тут зібралися, велосипедисти, ми всі його знали добре. Шкода, що людина загинула, міг би ще багато корисного зробити для держави, для Хмельницького, для розвитку вело руху. Але війна забирає найкращих. Пам’ятаємо його”, — каже чоловік.

Реєстрація учасників велопробігу – не проводилась, тому їхню кількість – не підраховували, – каже Анастасія Ярова.

“Реєстрація – це донат чи донат на електронний рахунок “Волонтери Поділля”, — каже співорганізаторка велопробігу.

За словами представника скаутської організації “Пласт” Андрія Колесника, у межах велопробігу вони провели майстер-класи, участь в яких взяли кілька десятків дітей.

 
“Для дітей і всіх охочих за донат можна зробити собі якийсь сувенір: чи браслет, чи розмалювати гільзи”, — розповідає Андрій Колесник.

Дев’ятирічний Влад Потоцький майструє браслет.

“Щоб зібрати кошти на дрона-камікадзе для ЗСУ. Хочу, щоб мій тато повернувся з війни скоріше і щоб вона закінчилась”, — каже хлопчик.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне