Кривчицький психоневрологічний інтернат, де був спалах COVID-19, замовив найдорожчий в Україні антибіотик

Фото: https://nhathuoclongchau.com/

Закупівельні ціни на один з найпопулярніших антибіотиків Цефтріаксон в Україні різняться у три рази.

Про це свідчать дані моніторингу фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро» за квітень-травень 2020 р, повідомляють «Наші гроші».

У вибірку потрапили майже 200 закупівель Цефтріаксону (порошок для розчину для ін’єкцій по 1,0 г у флаконах №10). Середня ціна склала 150 грн. за упаковку.

П’ять замовників без конкуренції купили Цефтріаксон дорожче 200 грн.

Найдорожчий антибіотик придбав Кривчицький психоневрологічний інтернат (Хмельницька обл.) Заклад купив 10 упаковок цього препарату у ФОП Кардаш Едуард Васильович по 300 грн., що вдвічі дорожче від середньої ціни в Україні та втричі дорожче від найдешевшої закупівлі.

Кривчицький психоневрологічний інтернат очолює Юрій Шубарський. Згідно з «Прозорро», у 2018-2020 рр. підприємець Едуард Кардаш в основному отримував підряди щодо фармацевтичної продукції від Кривчицького психоневрологічного інтернату (47 замовлень на 240 тис грн.).

Як повідомлялося, у червні в інтернаті виявили масштабний спалах COVID-19.

На другому місці по дорожнечі – Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Заліщицького району Тернопільської області, який придбав у ОКМ аптека №104 Цефтріаксон по 268 грн.

Найдешевшою виявилася закупівля КНП «Кривоозерська центральна районна лікарня Кривоозерської районної ради» (Миколаївська обл.), яка купила у ТОВ «УКРЕРА» 50 упаковок препарату по 92,41 грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне