Купівля товарів через інтернет призвела до чергових випадків шахрайств на Хмельниччині

1
Фото: owoman.com.ua

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції області надійшло 4 заяви від громадян, які стали жертвами шахраїв. Як інформує прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, загальна сума збитку потерпілих склала близько 75 тисяч гривень.

Так, до Кам’янець-Подільського відділу поліції звернулась 20-річна місцева жителька. До неї  зателефонували невстановлені особи і під приводом надання кредитної позики на пільгових умовах впродовж тижня виманили у потерпілої 61 тисячу гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався.

36-річна хмельничанка, намагаючись придбати на одному із інтернет-сайтів холодильник, перерахувала шахраям більше 12 тисяч гривень. Щоправда, товар жінка так і не отримала.

19-річна жителька Хмельницького району через один із інтернет-сайтів намагалась винайняти квартиру, перерахувавши 1,5 тисячі гривень потенційному орендодавцю. Проте після перерахунку коштів зв’язок із ним перервався.

І ще один хмельничанин потрапив вже на реального, а не віртуального шахрая. Невстановлений чоловік під приводом того, що йому потрібно зробити терміновий дзвінок, попросив у 52-річного потерпілого мобільний телефон. Після цього зник із гаджетом у невідомому напрямку.

По усіх цих фактах шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі працюють над пошуком зловмисників та закликають громадян бути обачнішими та берегти власні заощадження.

Нагадаємо, що у Дунаївцях ділки заховали тіньову діяльність за пошиттям штор. Податківці викрили діяльність підпільної фабрики з пошиття тюлей та штор, які реалізовувалися на ринках області. Підприємство знаходилось «у тіні», оскільки не була зареєстрована ані підприємницька діяльність, ані робота найманих працівників. При цьому, господарі фабрики самі її діяльністю не займалися, адже давно вже проживають за кордоном.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне