Купуючи транспорт через інтернет, жителі Хмельниччини втратили більше 80 тисяч гривень

Фото: https://www.volyn24.com/

Загалом до підрозділів поліції Хмельницької області звернулося четверо громадян, які стали жертвами шахраїв. Двоє із них намагалися придбати транспортні засоби через мережу інтернет. Гроші перерахували, а машину і трактор так і не отримали.

Так, 30-річна жителька Чемеровецького району, намагаючись купити на одному із сайтів автомобіль «Фольксваген Пассат», ще на початку травня перерахувала за автівку 35 100 гривень, проте до сьогодні транспортний засіб так і не отримала.

За аналогічною схемою ошукали і 32-річного жителя Білогірського району. Побачивши оголошення в інтернеті про продаж мінітрактора «Ізекі», чоловік перерахував 48 тисяч гривень, проте потім зв‘язок з продавцем перервався.

19-річний житель Віньковецького району теж потрапив в мережі на шахраїв. Тільки молодик купував не автівку, а мобільний телефон «Realme X2 Pro». Ще в середині травня хлопець перерахував за товар 8350 гривень, проте до цього часу телефон не отримав.

А 69-річна пенсіонерка із Меджибожа стала жертвою класичної шахрайської схеми. До потерпілої зателефонував незнайомець, представився працівником служби безпеки банку і під приводом захисту картки випитав реквізити і коди доступу та зняв із рахунку 4800 гривень.

Наразі за усіма чотирма фактами шахрайств працівники поліції проводять перевірки і вкотре закликають громадян не бути довірливими і не легковажити, особливо, якщо робите покупки на значні суми. Онлайн-покупки робіть тільки у перевірених продавців, або у тих, в яких є післяплата. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне