Киянин орендував житло на неіснуючій вулиці в м. Славута

Фото: https://www.ukrmilitary.com/

Серед шахрайств, пов’язаних із повною чи частковою оплатою товарів та послуг через мережу Інтернет, доволі часто трапляються шахрайства, пов’язані з орендою житла. Інформує сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Так, вчора до Славутського відділення поліції звернувся 46-річний киянин. Чоловік мав на 2 місяці приїхати в місто на роботу. На одному із популярних сайтів знайшов оголошення про здачу в оренду житла і одразу ж повністю оплатив проживання за два місяці, перерахувавши на рахунок 11 400 гривень.

Коли ж наступного дня чоловік з валізами прибув до Славути, виявилось, що у місті навіть немає такої вулиці, яка була вказана в оголошенні, не говорячи вже про саму квартиру.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі працюють над пошуком зловмисників.

А ми радимо вам детально проаналізувати наявну інформацію перед тим, як перераховувати кошти. Уважно прочитайте оголошення — чим довше воно на сайті, тим це надійніша пропозиція. Якщо день-два — подумайте. «Загугліть» адресу — чи справді є такий будинок. Перевірте фото. Якщо вони надто привабливі і різного розміру — вони точно взяті з мережі. Найкраще — поїдьте і огляньте житло. Якщо воно в іншому місті — попросіть про це знайомих. Якщо немає такої можливості — нехай орендодавець скине вам якомога більше фото житла з різних ракурсів і копії документів. Також прочитайте відгуки в Інтернеті. 

Тож будьте пильними і бережіть власні кошти.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне