Легкоатлети з Хмельниччини забезпечили успіх українцям на чемпіонаті ABAF з кросу

126
Фото: adm-km.gov.ua

9 листопада в Беране (Чорногорія) відбувся чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з кросу за участю спортсменів трьох вікових груп. З Кіпру, України, Румунії, Азербайджану, Ізраїлю, Туреччини, Сербії, Греції, Косово. А також Чорногорії, Хорватії, Словенії, Вірменії, Македонії, Албанії, Молдови  та Грузії.

Для багатьох їх учасників ці змагання стали незамінним досвідом. А Україні принесли як командні, так і індивідуальні медалі. Відразу три команди наших співвітчизників перемогли. Ще дві стали другими. Вагомий внесок в загальний успіх зробили наші земляки-вихованці та тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл Хмельниччини. Нині такі спортсмени виступають за інші області та столицю. Де їм забезпечили хороші умови для професійного зростання.

Дистанція 8 км серед жінок пройшла під диктовку українок. Наталію Легонькову і Марію Ходаківську на фініші розділили чотири секунди і саме вони виграли золото і срібло. Легонькова, яка в період з 2013 по 2016 роки представляла Хмельницьку область, в  тому числі на Олімпіаді-2016, перемогла з результатом 27 хв 34 сек. У Ходаківської – 27 хв 38 сек. Олена Федорова фінішувала четвертою (27 хв. 48 сек). А трійку призерок замкнула сербка Олівера Єфтіч (27 хв 43 сек). Такі високі позиції в індивідуальному заліку забезпечили трійці українок командне золото.

Першими стали і чоловіки у віковій категорії молодь (U23). Які теж долали 8 км. Найшвидше серед наших дистанцію пробіг Вадим Лонський (24 хв 55 сек). Поступившись лише сербу Елзану Бабічу, виграв ще й особисте срібло. Ілля Сосницький був сьомим (25 хв 25 сек). А Олександр Вуйко – 11-м (25 хв 54 сек). Вадим Лонський зі Старосинявщини, де його талант бігуна першим почав розкривати місцевий тренер Іван Чорний. А Вуйка з Летичева до занять легкою атлетикою долучив його батько.

Третє командне золото у віковій категорії U23 виграли жінки на дистанції 6 км. В індивідуальному заліку перемогла Бахар Аталай з Туреччини (21 хв 02 сек). А за нею фінішували відразу три українки. При цьому з досить невеликим відривом. Срібною медалісткою стала Богдана Семьонова (21 хв 04 сек), Вікторія Шкурко виграла бронзу (21 хв 05 сек). А Ярослава Ястреб стала четвертою (21 хв 15 сек). Ще два командних срібла виграли чоловіки на дистанції 10 км та юніори на дистанції 6 км.

Крім того, юніори були близькими не лише до командної перемоги, а й до індивідуальних медалей. Лише у кроці від першої трійки фінішував Роман Зозуля. З результатом 19 хв 20 сек він четвертий у бігу на 6 км. Шостим став Олександр Чорнобривий (19 хв 21 сек) зі Старокостянтинівщини (перший тренер Олег Петрук). Показавши однаковий час з Ассафом Харарі, який був п’ятим. Василь Сабуняк з Полонного (перший тренер Лідія Івчук) фінішував дев’ятим (19 хв 32 сек).                                                                       

Безпосередньою підготовкою до чемпіонату ABAF з кросу Вадима Лонського, Олександра Чорнобривого та Наталії Легонькової, в тому числі під час навчально-тренувальних зборів у Хмельницькому та нашій області, займався заслужений тренер України з Полонного Володимир Ліщук. Він наразі представляє Донеччину.

Вболіваймо за наших!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне