Лісівники Хмельниччини готові поставити на ринок 37 тисяч хвойних

Фото: ілюстративне

Щоб ялинка досягла висоти близько метра-півтора потрібно мінімум п’ять років. Восени лісники заготовляють шишки, обробляють їх і заготовляють насіння. Потім відправляють його на перевірку у лісонасіннєву лабораторію. Весною насіння хвойних висівають і вирощують сіянці.

Про це повідомляє Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомляють лісівники, щоб виростити метрову красуню з насінини потрібно мінімум п’ять років. Середній вік новорічних дерев – близько десяти років, за цей час вони досягають двох метрів і більше.

“Протягом цього часу лісівники кронують ялинки, щоб гілочки були густими, а хвоя – пишною. Тобто, на певній відстані від стовбура зрізають точку росту на гіллі, внаслідок цього прокидається кілька нових бруньок і гілля стає густішим.Також новорічні ялинки та сосни заготовляють під час рубок формування та оздоровлення лісів”, — йдеться у повідомлені.

Цього року державні лісогосподарські підприємства Хмельниччини планують реалізувати понад 11 тисяч новорічних дерев: ялину, ялицю, сосну. Якщо буде попит, то готові поставити на ринок 37 тисяч хвойних.

Як повідомляють лісівники, ціни, які пропонують лісівники області, дещо нижчі, ніж на ринках:

  • Найнижча середня ціна за метр з ПДВ складає 75 грн.
  • Найвища середня ціна за метр з ПДВ – 180 грн.

Уже за кілька днів лісівники розпочнуть передноворічну ялинкову кампанію.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне