Лісівники Хмельниччини підгодовують дичину та збагачують “Озеро Святе” киснем

Лісівники Хмельниччини підгодовують дичину та збагачують “Озеро Святе” киснем
Фото: kmlis.gov.ua

Прес – служба Старокостянтинівського лісгоспу повідомляє, що в угіддях Старокостянтинівського лісгоспу поступово поліпшуються охорона та відтворення мисливської фауни, боротьба з браконьєрством та хижаками. А відтак зростає чисельність основних видів дичини.

Про це йшлося на підбитті підсумків роботи за минулий рік державної лісової охорони ДП “Старокостянтинівський лісгосп”. Зокрема зазначалося, що вартові зелених шат спільно з працівниками Старокостянтинівського відділу поліції провели 34 рейди з охорони державного мисливського фонду. Виявлено 13 порушників правил полювання. Вони сплатили 4556 гривень штрафів.

Зараз у працівників Самчиківського й Грицівського лісництв, на території яких розташовуються мисливські угіддя підприємства, гаряча пора. З настанням важких погодних умов вони посилили підгодівлю звірів. Це стане запорукою хорошої зимівлі тварин і доброго приплоду молодняка.

kmlis.gov.ua

А прес-служба НПП «Мале Полісся» інформує, що так як зараз ставки та озера скуті льодовим панциром, то у воді зменшився вміст кисню, а тому риба виснажується. Якщо їй не допомогти, то вона може й загинути.

Лісівники Хмельниччини підгодовують дичину та збагачують “Озеро Святе” киснем

kmlis.gov.ua

Днями працівники Національного природного парку «Мале Полісся» побували на території комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення “Озеро Святе”. На водоймі вони вирубали  ополонки й опустили в них снопики з очерету, щоб кисень  надходив у воду.

Такий захід планують ще провести згодом.

kmlis.gov.ua

Нагадаємо, що працівник Хмельницької АЕС врятував життя двом дітям, які опинилися під кригою

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне