Лісівники області активно підтримали акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках»

Фото: kmlis.gov.ua

21 березня відзначають Міжнародний день лісів, який започатковано Генеральною Асамблеєю ООН в 2012 році. Щороку в Міжнародний день лісів стартує всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках!». Її метою є не тільки теоретично, а й практично ознайомити громадськість і владу з процесом створення, вирощування лісів.

З цієї нагоди лісівники разом з працівниками відділу агропромислового розвитку Хмельницької державної районної адміністрації на чолі з начальником відділу Михайлом Островерхою, працівниками Олешинської об’єднаної територіальної громади разом з головою Віталієм Осядлим долучилися до посадки лісових культур на території Хмельницького лісництва, в кварталі 10, виділі 10 на площі 0,5 га, де висаджували сіянці дугласії та модрини.

kmlis.gov.ua

Славутські лісівники залучили учнівські лісництва до акції

Славутські лісівники масово відзначили Міжнародний день лісу та початок акції „Майбутнє лісу в твоїх руках ”. До участі в акції залучилися шкільні лісництва. Учні разом із керівниками шкільних лісництв садили ліс. Учнівське лісництво ЗОШ №3 «Зелений десант» провело доповнення лісових культур у кв. 38, вид. 8 площею 1,2 га лісництва Теребежі, Нетішинський навчальний заклад «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» створив лісові культури на площі 0,6 га у кв. 2, вид. 4 Нетішинського лісництва, учнівське лісництво ЗОШ №4 «Зелений патруль» посадило 0,8 га лісових культур сосни в Крупецькому лісництві, у кв. 17 вид. 9, а також учнівське лісництво ЗОШ №7 створило 0,5 га лісових культур у Партизанському лісництві, кв.43, вид.19 .

kmlis.gov.ua

Цього дня школярі висадили 16 тисяч сіянців сосни, ялини, модрини, дугласії, дуба. Проведено пізнавальні уроки про ліс із школярами НВК ЗОШ І-ІІІст. гімназія №5, вихованцями ДЮЦТЕР та дитячим садочком №3 «Росинка». Всього взяло участь у акції понад 120 школярів.

kmlis.gov.ua

Інформує прес-служба Славутського лісгоспу.

У Кам’янець-Подільському лісгоспі в розпалі акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”

Широко відзначили Міжнародний день лісів і у Малієвецькому лісництві. Уже стало традицією, що члени шкільного лісництва Малієвецької загальноосвітньої школи, гуртка “Юні лісівники” Дунаєвецької районної станції юних натуралістів виготовляють шпаківні. Серед них запроваджується конкурс на кращу шпаківню, яку оцінять лісівники. Хочеться віддати належне — кмітливості дітей немає меж. Хатинки для птахів розвішали в насадженнях поблизу лісництва. А вже після канікул учні пообіцяли перевірити, чи заселили пташки будиночки та спостерігати в подальшому, в якій оселі їм комфортніше.

Лісничий Малієвецького лісництва Володимир Сікірко та лісник Наталія Бабій провели ексурсію по дендарію лісництва, розповіли про роботу лісівників, ознайомили з представниками орнітофауни, які мешкають у лісах, а також оцінили працю учнів на кращу шпаківню.

kmlis.gov.ua

Учнів Підлісномукарівської загальноосвітньої школи працівники лісгоспу та лісництва ознайомили із технологією створення лісових насаджень на зрубах. Діти з 5-8 класів на чолі з вчителем хімії Ігорем Романішиним посадили 0,8 га лісових культур дуба звичайного в кварталі 50. Головний лісничий підприємства Олександр Шевчук та провідний інженер лісових культур Лілія Коваль організували бесіду та відповіли на всі запитання, що цікавили дітей про ліс.

kmlis.gov.ua

Заходи в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» ще триватимуть. У них візьмуть участь учні шкільних лісництв, представники місцевої влади та громад, працівники лісової охорони підприємства.

Інформує прес-служба Кам’янець-Подільського лісгоспу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне