Лісогосподарське підприємство «Красилівліс» сплатило понад 600 тисяч гривень за незаконну рубку дерев

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

Наприкінці минулого року, під час проведення планової перевірки,  Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було встановлено, що на території Лісокомунального сільськогосподарського підприємства «Красилівліс» було незаконно вирубано 252 дерева різних порід.

Державні інспектори провели заміри наявних пнів та розрахували збитки завдані довкіллю. У результаті підприємству виставлено претензію на суму 618 тис. 974 гривень для добровільної сплати в порядку досудового врегулювання спору.

За сприяння Хмельницької обласної прокуратури, яка здійснювала представництво інтересів держави в особі Держекоінспекції у Хмельницькій області, Господарським судом Хмельницької області 15 серпня 2022 року було задоволено позов про стягнення з Лісокомунального сільськогосподарського підприємства «Красилівліс» шкоди.

Нещодавно лісокомунальне піприємство «Красилівліс» сплатило суму претензії у повному обсязі.

Довідково: протягом 08 місяців 2022 року фахівцями Інспекції складено 23 протоколи за порушення природоохоронного законодавства та розраховано понад 700 тисяч гривень збитків у сфері лісів та рослинного світу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне