Майже два мільйони гривень ховав митрополит УПЦ (МП) у Свято-Покровському соборі в Хмельницькому

Фото: Суспільне Хмельницький

Майже два мільйони гривень намагався приховано винести зі Свято-Покровського собору колишній керівник Хмельницької єпархії УПЦ (МП) митрополит Антоній (Фіалко). За попередньою домовленістю із ревізійною комісією, що стежить за передачею майна собору Православній церкві України (ПЦУ), 20 липня митрополит мав забрати з єпархіального будинку особисті речі. Серед них була і сумка з великою сумою готівки. Про це Суспільному розповів голова ревізійної комісії Ярослав Каюк. У переліку майна, яке належить Антонію Фіалко і яке погодила комісія, гроші не згадувалися.

“Коли він збирав свої особисті речі, голова та члени ревізійної комісії помітили, що він з якимось великим фіолетовим пакетом рухається до виходу з приміщення”, — каже Ярослав Каюк. За підрахунками комісії, у пакунку був 1,8 млн грн.

На фото митрополит та його адвокат Роман Косюк. Біля ніг Антонія, кошти, які знайшли сьогодні у схові в Соборі. Фото: Суспільне Хмельницький

“Це його особисті заощадження за 30 років на посаді митрополита”, — адвокат митрополита Роман Касюк пояснив Суспільному походження грошей. Вони були сховані, бо священник боявся, що їх вкрадуть.

“Коли ми проводили огляд даного приміщення, ні про які кошти не було мови. Коли ми зайшли в приміщення, громадянин Фіалко і його представники хаотично ходили по приміщенню. Було видно, що вони стурбовані, тому що метушливо ходили в різні кути”, — розповідає Ярослав Каюк.

Ревізійна комісія викликала поліцію, каже Ярослав Каюк.

2 квітня 2023 року, після сутички з колишнім військовим у Свято-Покровському соборі, хмельничани проголосували за перехід собору до ПЦУ. Після цього митрополита Антонія звільнили від керування єпархією. Ревізійна комісія у соборі 20 липня працювала вчетверте.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне