Мандат чи кнопкодавство? Копанчук не хоче складати мандат за свій вчинок

118
Фото: depo.ua/

Спіймана на кнопкодавтсві нардепка від Хмельниччини Олена Копанчук заявила, що не має наміру складати мандат.

Нардеп від “Слуги народу”, представник Хмельниччини у парламенті Олена Копанчук заявила, що не складатиме мандат через кнопкодавство, передає Depo.Хмельницький.

Про це вона заявила на засіданні регламентного комітету, повідомляє журналіст Тетяна Ніколаєнко у Facebook.

Як видно з оприлюдненого відео, голова комітету, нардеп від “Європейської солідарності” Олег Синютка запитав у Копанчук, чи підписувала вона 26 червня “Меморандум про відповідальність народного депутата від партії “Слуга народу””, який тоді підписували усі кандидати від цієї політсили.

“Так. Меморандум ми підписували. Зміст нам знайомий. Але меморандум був про наміри, тому на сьогоднішній день юридичної відповідальності як такої ще немає”, – сказала Копанчук.  

Синютка на це уточнив, що у пункті 7 меморандуму, який підписала Копанчук, вказано, що депутат зобов’язується добровільно скласти мандат за кнопкодавство, а у пункті 3 прописано, що депутат буде голосувати лише особисто.

“Чи готові ви скласти мандат, бо це ті речі, які ви публічно підписали?” – спитав Синютка.

Копанчук на це відповіла: “Зміст меморандуму – ще раз наголошу – є про наміри. Меморандум не несе юридичних наслідків”.

Нагадаємо, 3 вересня народний депутат-мажоритарник від “Слуги народу” Сергій Литвиненко проголосував за іншого “слугу”, ймовірно Олександра Скічка. А вже 11 вересня народну депутатку від “Слуги народу” Олену Копанчук також спіймали на неособистому голосуванні. І вже сьогодні вона на засіданні Верховної Ради вибачалася та каялася за те, що кнопкодавила та відмовилася від місячної зарплати. Реакція виборців не забарилася – в мерії Нетішина зареєстрували е-петицію з вимогою притягнути щойнообрану депутатку до відповідальності, а вже наступного дня вона набрала необхідну кількість голосів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне