“Масляна плівка скоро вб’є і рибу” – соцмережі про забруднення Лебединого озера в Кам’янці-Подільському

Фото: khm.darg.gov.ua

Про це написав кам’янчанин Святослав Максимович в одній з місцевих груп.

За словами чоловіка, жодних дій для ліквідації нафтопродуктів з води місцева влада не вчиняє. Чоловік припускає, що згодом має загинути і риба, яка живе в Лебединому озері.

“Лебедине… ніяких обіцяних тюків соломи НЕМА! Риба задихається, вода вкрита масляною плівкою, мабуть її чекає те саме що й птахів.”

Скріншот із соцмережі Facebook

Нагадаємо, що першого січня у Лебедине озеро потрапили нафтопродукти. Верхня та нижня водойми, що розташовані по обидва боки мосту, стали пасткою для лебедів, які там проживають. Пернатих красенів миттєво прибули визволяти  рятувальники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці витягли семеро птахів  з водойм та змили з них нафтопродукти.

Однак птахів так і не вдалось врятувати: усі вони загинули через отруєння нафтопродуктами.

Місцева влада розпочала пошуки витіку. У коментарі “YE.UA” заступник мера Кам’янця-Подільського Сергій Бабій зазаначив:

«За допомогою металошукачів вже другий день поспіль вони обстежують територію міського парку. В одному місці вже натрапили на якусь підземну знахідку, схожу на ємність. Завтра будемо там копати. Наразі ми вже поставили спеціально солом’яні фільтри, які зупинятимуть потрапляння цих нафтопродуктів в озеро. Оперативно закупили нафтопоглинаючий сорбент, який також втягуватиме сторонні речовини, які потраплятимуть в озеро з грунтовими водами».

4 січня мер Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич заявив, що знайшли ймовірне джерело забруднення.

“Ось так несподівано відкачали вже 0,5 куба солярки з розритого місця в парку Героїв Євромайдану. Можете в це повірити?” – написав на своїй сторінці мер Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич.

Скріншот із соцмережі Facebook

За словами заступника Сергія Бабія, джерелом забруднення можуть бути закопані у землю цистерни з часів Другої світової війни чи, можливо, вже з радянського періоду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне