Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США

Фото: ілюстративне

Мешканка Хмельницького навчалася у Вінницькому національному медичному університеті на спеціальності «медична психологія». З початком повномасштабного вторгнення вона виїхала до Польщі, а потім — до США. За словами дівчини, університет відмовив їй у переведенні на дистанційне навчання та в наданні академічної відпустки. Таким чином продовжувати навчання вона не змогла і її відрахували після четвертого семестру, тобто орієнтовно влітку 2022 року.

Про це сьогодні, 16 квітня, повідомили на сайті Хмельницького апеляційного суду.

Однак університет подав до суду, аби стягнути з уже колишньої студентки оплату за п’ятий курс навчання. Це 16 799 гривень з урахування трьох відсотків річних та інфляції. Позов був поданий до Хмельницького міськрайонного суду. Там стали бік університету та ухвалили стягнути з дівчини заявлену суму.

Відтак вона подала апеляцію. І цього разу Феміда стала на її бік. Хмельницький апеляційний суд скасував рішення міськрайонного суду, обґрунтувавши це тим, що університет не довів, що хмельничанка отримувала освітні послуги протягом свого п’ятого курсу. Також університет не підтвердив режим навчання дівчини з урахування її перебування у США та різниці у часі. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне