Медичний заклад Нетішина отримав циф­ро­вий рен­тге­нівсь­кий апарат

Фото: Нетішинська міська рада

Медичний заклад Нетішина, що на Хмельниччині, отримав циф­ро­вий рен­тге­нівсь­кий апарат. Його вартість — чотири мільйони гривень. Медобладнання закупили за кошти Нетішинської тергромади. Рен­тге­нівсь­кий апа­рат доз­во­лить про­во­ди­ти ши­ро­кий спектр дос­ліджень та зве­де до мі­ні­му­му про­ме­не­ве на­ван­та­жен­ня.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла директорка “Спеціалізованої медико-санітарної частини міста Нетішин” Тетяна Дідич.

За її словами, минулого року у медзаклад був придбаний пересувний цифровий рентген-апарат, але отриманий новий є стаціонарним.

“Цифровий рентген-апарат має багато переваг. Він виключає процес проявлення: не потрібно використовувати шкідливі реактиви. Ще цей апарат дає контрорльоване та мінімальне рентгенівське опромінення. Але головна перевага — це якість зображення. Лікар-рентгенолог зможе його збільшити або зменшити, висвітлити-затемнити. Тобто йому буде легше оцінити патологічні процеси. Першочергова інформація може передаватись через цифрові носії — диск або флешку — пацієнту або іншому лікарю”, —пояснює директорка.

Рен­тге­нівсь­кий апа­рат придбали за кош­ти Нетішинської територіальної громади. Його вартість — чотири мільйони гривень.

“Зробити рентген-знімок на новому апараті можуть по направленню лікаря безкоштовно всі пацієнти, які перебувають на амбулаторному лікуванні”, — додає Тетяна Дідич.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне