Мер Нетішина, який зустрівся з іноземцем без відома СБУ, отримав штраф

Фото: виконком Нетішинської міськради

Суд визнав винним міського голову Нетішина Олександра Супрунюка у недодержанні вимог законодавства щодо забезпечення охорони державної таємниці під час прийому іноземних делегацій. За це порушення він сплатить 510 грн штрафу і додатково 605,6 грн судового збору.

Повідомляє «Інформаційне агентство «Главком»

За матеріалами справи, у грудні 2023 року директор литовської компанії Layher Baltic Віктор Воронцов надіслав листи на електронну скриньку міськради з проханням організувати йому зустріч із Супрунюком. Такий візит відбувся 18 січня 2024 року з метою налагодження ділового співробітництва.

Водночас міський голова Нетішина, згідно із законодавством про державну таємницю, повинен за дві доби до прибуття іноземця сповістити про це управління СБУ. Також мер мав би надіслати спецслужбі копію програми прийому і роботи з іноземцем. Варто додати, що з 2014 року Олександр Супрунюк має доступ до держтаємниці зі ступенем секретності за формою три (мається на увазі, інформація грифом «таємно»).

Ситуацію прокоментував Олександр Супрунюк у себе на сторінці фейсбук:

А тепер серйозно. На мене, міського голову міста Нетішина, був складений протокол щодо невчасного інформування СБУ про зустріч з іноземцем, бізнесменом з Литви. Вчора була апеляція. Результат очевидний. Система працює. Як сказав знайомий-не було б політики, не було б і протоколу.
Протокол складений за постановою КМУ N939 від 18 грудня 2013 року (!) Азаровим-Януковичем. В розпал Революції Гідності! Яка мета? В 2004 та 2014 рр під час протестів місцеві ради масово виступали разом з протестувальниками, вільно спілкувались з іноземцями, приймали делегаціі, давали інтервʼю зарубіжним ЗМІ. Для демократичних країн місцева влада є рівноцінною, а в багатьох країнах- базовою, делегує повноваження центральним органам, а не навпаки. Тому підтримка місцевих рад, мерів міст для іноземців є підставою вважати, що такі події є революцією, а не бунтом незадоволених. Тому ця постанова мала залякати та приструнити мерів та інших посадовців. Щодо відповідальності- адміпротокол та штраф 510 грн. Не проблема. Наслідків – нуль. Але ще ж є і кримінальна відповідальність! А це вже серйозно!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне