Мешканка Рівненщини постане перед судом за виготовлення деревного вугілля, що призвело до забруднення довкілля

Фото: ілюстративне

Слідчі Шепетівського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили їй підозру та скерували обвинувальний акт до суду одразу за двома статтями (ч. 1 ст. 239 та ч. 1 ст. 254) Кримінального кодексу України: забруднення, псування та безгосподарське використання земель.

Як встановили правоохоронці, мешканка Рівненщини придбала земельну ділянку у Хмельницькій області, але замість вирощування сільськогосподарських культур, вона налагодила виробництво вугілля за допомогою дванадцяти пічок. Це призвело до накопичення шкідливих відходів, що створило небезпеку навколишньому середовищу. За свою протиправну діяльність жінка незабаром відповість у суді. 

Слідчі Шепетівського районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили їй підозру та скерували обвинувальний акт до суду за двома статтями Кримінального кодексу України: забруднення, псування та безгосподарське використання земель (ч. 1 ст. 239 та ч. 1 ст. 254). Санкції інкримінованих статей передбачають альтернативне покарання: від штрафу до обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне