Мешканці Хмельниччини фігурують у справі про підробку документів держорганів

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі ГСУ Нацполіції викрили групу осіб, яка на замовлення виготовляла фальшиві документи державних органів. Правоохоронці з’ясували, що серед учасників групи є двоє колишніх міліціонерів. Серед фігурантів – жителі Хмельницької області. 

За інформацією ГСУ Нацполіції, мешканці столиці, Київщини та Хмельниччини налагодили виготовлення фальшивих документів, у тому числі і з голографічними елементами та гербовими печатками, що видаються органами виконавчої влади. 

Підробляли водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, посвідчення різних органів державної влади та силових структур, дипломи про освіту, свідоцтва про шлюб, народження та смерть.

Клієнтів підшукували через мережу Інтернет. Працювали лише за повною передплатою. 

«Після виконання «замовлення» спільники відправляли фальшиві документи поштовими відправленнями, а отриманий прибуток ділили між собою», – йдеться в інформації.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтями 199 та 358 КК України. 

Правоохоронці провели у фігурантів 18 санкціонованих обшуків, вилучили підроблені документи, гроші, штампи і печатки, мобільні телефони, чорнові записи.

В поліції додають, що факт підробки засвідчила експертиза вилучених документів. 

Наразі трьом спільникам уже повідомлено про підозру. Слідчі поліції готуються вручити підозри й іншим фігурантам.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне