Мешканців Нетішина намагалися заразити коронавірусом? Суд став на бік жінки, яка поширила провокативний допис

Жінка отримала 8,5 років ув'язнення за вбивство свого співмешканця
Фото: суд

Нетішинський міський суд закрив справу проти місцевої мешканки, на яку правоохоронці склали адмінпротокол за поширення неправдивих чуток (статтею 173-1 КУпАП).

Про це свідчить постанова суду від 18 червня.

За відомостями адмінпротоколу, 9 квітня о 7 годині 34 хвилини жінка опублікувала в соціальній мережі «Viber» групі «ОСББ «Шевченка, 2», яка нараховувала 115 учасників, інформацію про наявну програму скорочення населення до 1 млрд., а також про спроби правоохоронних органів та медичних працівників умисно здійснити вакцинацію задля зараження короновірусом мешканців міста.

У судовому засіданні жінка не визнала вини і пояснила, що в соціальній мережі «Фейсбук» натрапила на статтю про те, що задля зараження короновірусом мешканців міста буде проведено вакцинацію, щоб застерегти людей від аферистів, які можуть представлятися медичними працівниками, які проводять вакцинацію, поширила цей допис в групі ОСББ «Шевченка, 2» у мережі «Viber».

Достовірність поширеної інформації не перевіряла. Не мала наміру поширювати паніку серед населення, лише поділилася інформацію, яка була в загальному доступі для широкого кола осіб. Вказала, що жоден з учасників групи не спілкувався з нею з приводу поширеної інформації, зауважень не висловлював. Також просила зазначену адміністративну справу закрити за відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Суд проаналізував докази у справі і дійшов висновків, що за інформація, яку поширила мешканка Нетішина, не могла в силу свого змісту викликати будь-якої паніки. Так саме ця інформація не містить будь-яких закликів щодо порушення громадського порядку.

Натомість, на думку суду, повідомлення жінки направлене на акцентування уваги мешканців будинку не відчиняти двері невідомим особа, які пропонують провести вакцинацію від COVID-19.

“Відтак, вважаю, що суду не надано доказів щодо наявності в діях особи такого елементу об`єктивної сторони правопорушення, передбаченого ст.173-1 КУпАП, як наслідок у виді можливості виклику паніки серед населення або порушення громадського порядку, тому, в діях останньої відсутня об`єктивна сторона адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-1 КУпАП” – сказано у постанові суду.

Станом на 23 червня у Нетішині відсутні активні хворі на коронавісну інфекцію. Загалом за час епідемії в місті захворіло 69 осіб, з них 68 одужали. Одна людина померла.

Джерело НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне