Метою діяльності обласної влади є перетворення області на регіон комфортний для життя людей, – Гамалій

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Сьогодні голова адміністрації Сергій Гамалій та голова обласної ради Віолета Лабазюк спільно провели координаційну нараду щодо підготовки питань для розгляду на черговій сесії Хмельницької обласної ради. Участь у роботі взяли заступники голови адміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів ОДА.

Розпочинаючи засідання, голова адміністрації відмітив, що метою діяльності обласної влади, відповідно до Стратегії розвитку Хмельниччини, є перетворення області на регіон сталого економічного зростання, комфортний для життя людей. Тому, додав він, дуже важлива злагоджена робота обласної державної адміністрації та обласної ради.

Керівники структурних підрозділів ОДА представили до уваги присутніх презентації проектів програм, які подані на розгляд чергової сесії обласної ради, в тому числі і Програми економічного та соціального розвитку Хмельницької області на 2021 рік. Зокрема, про свої програми прозвітували керівники Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму, Департаменту соціального захисту населення, Департаменту природних ресурсів та екології та управління молоді та спорту ОДА.

https://www.adm-km.gov.ua/

Окрему увагу учасники засідання приділили обговоренню питання про розроблення обласної програми «Питна вода», оскільки термін дії попередньої – закінчився. За результатами обговорення прийнято рішення доопрацювати програму і подати її на березневу сесію обласної ради.

Також під час наради було порушено питання про реалізацію на теренах області обласної програми розвитку місцевих доріг та роботи КП «Аеропорт Хмельницький». Заступник голови адміністрації Сергій Ткачук відмітив, що наразі навколо питання відновлення та доцільності роботи КП «Аеропорт Хмельницький” “точиться” багато дискусій.

“На сьогодні в аеропорт вже вкладено 18 млн. грн. Це складний шлях, але його потрібно пройти. Моя особиста думка – КП «Аеропорт Хмельницький” має запрацювати. Тому у вирішені цього питання нам потрібне спільне стратегічне бачення і ясне розуміння того, що в першу чергу необхідно для повноцінного його функціонування”, – сказав посадовець.

https://www.adm-km.gov.ua/

Директор КП «Аеропорт Хмельницький» Валерій Сорока зазначив, що до обласної ради вже подано зміни до обласної програми відновлення та розвитку комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на 2018 – 2022 роки. За його словами, головні зміни стосуватимуться завершення розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію аеропорту та запровадження вантажних перевезень.

Підсумовуючи обговорене, Сергій Гамалій зазначив:

“Я впевнений, що спільно напрацьовані напрями діяльності дадуть позитивний ефект, пришвидшать вирішення наболілих в громаді області питань, зроблять для жителів нашого краю дії влади більш відкритими та зрозумілими. Тож бажаю подальшої успішної  роботи на благо Хмельниччини”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне