«Мій Поліс» — застосунок для водіїв, в якому можна оформити Європротокол

Фото:

В Україні запустили застосунок  для водіїв «Мій Поліс», в якому можна оформити Європротокол. Проєкт був визнаний переможцем першого етапу конкурсу молодих програмістів інноваційного хабу МТСБУ (Моторного (транспортного) страхового бюро України).

Якщо в дорозі сталося незначне ДТП, відповідно до законодавства учасники можуть не викликати поліцію, а самостійно скласти Європротокол (спеціальний бланк, який видається страховою компанією). Тепер Європротокол можна оформити безпосередньо в додатку «Мій Поліс» — він автоматично буде зареєстрований в центральній базі МТСБУ і служить підставою для страхових виплат.

«Мій Поліс» вже доступний для завантаження в App Store і Google Play.

Як заповнити європротокол в «Мій Поліс»

  • Додати свій поліс автоцивілки в додаток.

Для цього необхідно відсканувати QR-код на паперовому полісі або з екрана комп’ютера, якщо поліс в електронному вигляді.

Також поліс можна додати вручну — внести РНОКПП (колишній ІПН або ЄДРПОУ) страхувальника і держномер транспортного засобу.

  • Після додавання страхового поліса, стане доступним Європротокол.

Його заповнює один з учасників ДТП. Для цього потрібно сфотографувати місце ДТП і внести інформацію про нього і обох учасників, слідуючи підказкам програми. Для підтвердження даних учасникам на мобільні телефони будуть вислані sms-повідомлення з кодом.

Після оформлення Європротоколу учасники можуть покинути місце ДТП.

  1. Якщо термін дії страхового поліса закінчується, додаток завчасно нагадає про необхідність його продовжити, щоб в дорозі у водія завжди був діючий поліс.

У яких випадках можна скористатися Європротоколом

Оформити Європротокол в разі ДТП можна у випадках, коли:

  • Відсутні травмовані (загиблі) люди;
  • Не заподіяна шкода третім особам;
  • В оформленні беруть участь тільки два транспортних засоби;
  • У водіїв відсутні ознаки сп’яніння;
  • В ДТП не брали участі автомобілі з причепами;
  • Збиток не перевищує 50 000 грн.

Детальніше про умови для заповнення Європротоколу можна дізнатися на сайті МТСБУ.

«Краще, щоб Європротокол не знадобився, але краще бути підготовленим.🤞«Мій Поліс» допомагає значно скоротити час на оформлення ДТП, для цього необхідно близько 15-30 хв і смартфон з виходом в інтернет.

Використання Європротоколу покликане розвивати культуру на дорозі: не створювати затори, не затримувати рух в очікуванні поліції, яка теж пробирається через цю пробку; дає можливість зовсім обійтися без виклику поліції, в той час як вона і без того завантажена викликами.

Додаток робить життя водіїв більш зручним і сучасним», — прокоментував Руслан Сніжко, член команди розробників «Мій Поліс».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне