Міський голова м. Славута просить відновити роботу ринків

Фото: https://slavuta-mvk.gov.ua

Сьогодні, 27 квітня, директор ТОВ «Універсалінвестцентр» Сергій Юрʼєв разом із підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території ринку м. Славута зустрілися із міським головою Василем Сидором та обговорили можливість врегулювання питання щодо відкриття ринку на законодавчому рівні.

Зважаючи на вищевикладене, міський голова направив відповідні звернення до Премʼєр-міністра України Д. Шмигаля, народному депутату О. Жмеренецькому, голові Хмельницької ОДА Д.Габінету наступного змісту.                                                                               

«Висловлюю Вам свою повагу та звертаюсь з наступного питання.

На мою адресу надійшло звернення адміністрації та підприємців ринку міста Славути Хмельницької області щодо відновлення роботи  продовольчих ринків.  

Підприємці ринку міста розуміють, що гостра респіраторна хвороба  COVID-19 становить надзвичайну загрозу  для громадян  України  і необхідні максимальні заходи для захисту здоров’я людей.

Разом з тим, звертають увагу на критичне становище, в якому вони опинилися внаслідок введеного жорсткого карантину, а саме:

  • важкий фінансовий стан   у зв’язку із припиненням діяльності, зокрема торгівлі продовольчими товарами; 
  • підприємці більше місяця не здійснюють торговельної діяльності внаслідок чого  несуть втрати спричинені псуванням продуктів харчування;
  • фізичні особи-підприємці, що торгують на ринках, є самозайнятими особами, які самі себе забезпечують роботою та не звертаються до Держави за соціальною допомогою.

Відкриття ринків дасть можливість мешканцям міста купувати  необхідні продукти харчування за помірними цінами, а фермерам реалізовувати сезонні продукти харчування, зменшити навантаження  на продуктові магазини, тим самим зменшуючи в них черги та велике скупчення людей одночасно.

Зі свого боку, підприємці ринку разом з адміністрацією зобов’язуються самоорганізуватись та забезпечити функціонування ринків з дотриманням жорстких протиепідемічних заходів визначених постановами Головного державного санітарного лікаря.

Зважаючи на вищевикладене, усвідомлюючи нагальність та актуальність проблеми, просимо Вас розглянути питання щодо відновлення роботи продовольчих ринків під час карантину.

З повагою – міський голова Василь Сидор»

Прес-служба Славутського МВК

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне