Між Олешином і Хмельницьким за 113 мільйонів гривень збудують 24-метровий міст

Фото: Суспільне

Міст, який сполучає Олешин із Хмельницьким, в аварійному стані не перший рік, розповідає староста села Валентина Базилюк. За її словами, будували міст самі жителі приблизно пів століття тому, і періодично його латають. Та, каже, вже час зробити перехід пішоходів та переїзд транспорту мостом через річку Південний Буг безпечним, Інформує Суспільне.

За словами Валентини Базилюк, за час її старостинства, на мосту траплялись аварійні ситуації.

“Було всяке. І на швидкості їхали, і в річку падали з мосту”, — говорить староста.

За її словами, у 2021 році депутати Хмельницької міської ради схвалили рішення будувати міст, який сполучатиме Олешин з Хмельницьким, у 2022 виготовили проєктно-кошторисну документацію, та повномасштабний напад Росії на Україну ці плани зруйнував. На останній сесії Хмельницької міської ради депутати ухвалили рішення передати функцію замовника будівництва мосту службі місцевих доріг Хмельницької області. Це підтвердив і Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

“Об’єкт насправді надзвичайно важливий, але ж важливо розуміти: він не буде будуватися за кошти міського бюджету, бо кошти міського бюджету ми наразі спрямовуємо на зовсім інші потреби, і ми передаємо функцію замовника іншій структурі, і він буде будуватися іншим коштом: державним коштом, з інших ресурсів”, — сказав Олександр Симчишин.

Виконувач обов’язків директора служби місцевих доріг Хмельниччини Владислав Фалюс розповів, що офіційні документи на побудову мосту в службу поки не надійшли, тому розповідає те, що йому наразі відомо про проєкт.

“Це буде нове будівництво. Будівництво буде згідно з програмою розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення в Хмельницькій області. Фінансуватиметься об’єкт коштом субвенції з державного бюджету й місцевого бюджету за бюджетною програмою”, — каже Владислав Фалюс.

Вартість будівництва 113 мільйонів гривень, каже чиновник: “На цей рік передбачено 32 мільйони. На наступний, 2024 рік — 81 мільйон. Я знаю точно, що місток буде однопролітний, 24 метри. В цей проєкт не входить будівництво дороги, лише міст з підходами”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне