Михайло Романчук — восьмий у першому фіналі з плавання на чемпіонаті світу-2024: результат

Фото: AP Photos

Український плавець Михайло Романчук виступив у першому фіналі на чемпіонаті світу-2024 з водних видів спорту. На дистанції 800 метрів вільним стилем спортсмен фінішував восьмим.

Повідомляє Суспільне

Романчук першим з українців відібрався у фінал плавання на ЧС-2024 з водних видів спорту. У кваліфікації лідер збірної України показав шостий загальний результат, випередивши кількох іменитих спортсменів, зокрема чинного чемпіона світу, тунісця Ахмеда Хафнауї, а також німця Флоріана Веллброка — бронзового призера Олімпіади-2020 на 1500-метрівці вільним стилем.

З усім тим, у фіналі серед суперників Романчука були інші імениті плавці: італійці Грегоріо Пальтріньєрі та Лука Де Туліо, ірландець Даніель Віффен, швед Віктор Йоханссон.

Як виступив Михайло Романчук?

  • Першу половину дистанції Романчук проплив з восьмим результатом, відстаючи від проміжного лідера, австралійця Елайджи Віннінгтона, на шість секунд.
  • Покращити результат на другій частині дистанції Романчук так і не зміг — фінішував восьмим. Відставання українця від чемпіона світу, ірландця Даніеля Віффена, склало 13.57 секунд.
  • Восьме місце Романчука — найгірший результат для нього на 800-метрівці вільним стилем з ЧС-2019. Тоді він також посів останнє місце у фінальному запливі.

Романчук ще матиме можливість здобути медаль чемпіонату світу з плавання. У суботу, 17 лютого, Романчук боротиметься за вихід у фінал у кваліфікації 1500 метрів вільним стилем.

Хто такий Михайло Романчук

  • 27-річний український плавець, представляє на змаганнях Хмельницьку область.
  • Романчук є учасником двох Олімпіад — у Ріо-де-Жанейро (2016 рік) та Токіо (2021 рік). В Японії він виборов дві нагороди: “срібло” на 1500 м та “бронзу” на 800 м вільним стилем.
  • Також у доробку Романчука три медалі чемпіонатів світу та вісім — на Євро у плаванні у звичайному басейні. А у 2022-му він також здобув першу нагороду у плаванні на відкритій воді — “бронза” на 5 км.
  • Романчук — один з чотирьох українських плавців з виконаними нормативами на Олімпіаду-2024. Також це вдалося Олександрові Желтякову (100 м та 200 м на спині), Денисові Кесілю (200 м, батерфляй) та Владиславу Бухову (50 м, вільний стиль).
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне