Минулої доби псевдобанкіри виманили у хмельничан понад 87 тисяч гривень

Фото: https://glavcom.ua/

Коли ви отримуєте банківську картку, вас завжди попереджають, що працівники банку ніколи не вирішують проблеми з клієнтом по телефону. Для цього потрібна особиста присутність. Але, як бачимо, страх втратити заощадження часто пересилює здоровий глузд і громадяни стають жертвами псевдобанкірів. Так, минулої доби аж троє хмельничан потрапили на таку шахрайську вудку.

У всіх трьох випадках до потерпілих телефонували незнайомці, представлялися працівниками служби безпеки банку і повідомляли, що з картки хтось намагається зняти кошти, тому її терміново потрібно заблокувати.

Налякані клієнти виконували усі вказівки псевдобанкірів і як наслідок — втрачали гроші з рахунку. У 32-річного чоловіка шахраї зняли з картки 14 тисяч гривень, у 59-річного хмельничанина — 6900, а в 25-річної жінки — 66 700 гривень. Загальна сума збитку склала 87 600 гривень.

За вищеперерахованими фактами працівники поліції проводять розслідування та нагадують громадянам — якщо до вас телефонують нібито зі служби безпеки банку і повідомляють, що хтось намагається зняти з вашої картки кошти — подякуйте за інформацію і покладіть слухавку. Не виконуйте жодних вказівок! А потім одразу ж перетелефонуйте на «гарячу лінію» банку, телефон якої вказаний на вашій картці. Якщо справді щось трапилось — вам про це повідомлять. І це вже точно буде інформація від банку.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне