Митники Хмельниччини зупинили хід-парад небезпечних іграшок

Фото: newskm.net

Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області наголошує, з наближенням свят усе більший асортимент іграшок надходить у вільний продаж. В умовах сьогодення, окрім вибору найбажанішої та найгарнішої іграшки, постає проблема з вибором ще й безпечної для здоров’я дитини забавки.

Як не прикро, не завжди ділки ставлять безпеку дітлахів вище власних прибутків. Так, Хмельницькою митницею ДФС було призупинено митне оформлення двох партій контрафактних дитячих іграшок.

В одному випадку ввозились підроблені кубики Рубіка з надписом „Magic Cube”, а в іншому підробки популярної на сьогодні ляльки LOL.

Зокрема, митницею було позбавлено можливості ввезення в Україну та реалізації в торговій мережі 12 672 контрафактних кубиків Рубіка вартістю більше 6 тисяч доларів США та майже 206 тисяч ляльок LOL з пакуванням вартістю понад 20 тисяч доларів США.

Слід відмітити й принциповість представників правовласників, які захищають в Україні права інтелектуальної власності на кубик Рубіка та на торгівельну марку „LOL”. За результатами їх переговорів з імпортером іграшок було досягнуто домовленості щодо безапеляційного знищення контрафакту. А у випадку з ляльками LOL, незважаючи на практику знищення контрафакту за рахунок імпортера, більшість витрат на знищення взяв на себе представник правовласника, аби тільки не допустити розповсюдження контрафакту.

Таким чином, обидві партії контрафактних дитячих іграшок поміщено в митний режим знищення або руйнування для проведення знищення на спеціалізованому підприємстві в Одеській області.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що напередодні Нового року хмельницькі патрульні вирішили прикрасити ялинку, яка росте у дворі управління. А допомагали їм місцеві школярі. Діти з такої нагоди навіть власноруч виготовили іграшки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне