На благодійний показ стрічки «Крути-1918» у Хмельницькому завітав актор Олексій Тритенко

Фото: https://suspilne.media/

Чотири благодійні покази кінострічки «Крути-1918» відбулися до Дня пам’яті Героїв Крут в одному з хмельницьких кінотеатрів. Керівник Хмельницької кінокомісії Костянтин Дєтковський розповів: на прем’єру фільму запросили актора Олексія Тритенка, який наразі служить в ЗСУ.

Українську стрічку «Крути 1918» про українських студентів, які вийшли на бій проти більшовицької армії та стримали стрімкий наступ ворога, першими переглядали курсанти переміщених на Хмельниччину військових вишів: Харківського університету внутрішніх справ, Сумського прикордонного ліцею, а також Хмельницької прикордонної академії. Курсантка Софія Паламарчук розповідає: сьогодні вдруге дивилася стрічку.

«Події ще 1918 року, знов події повторюються. Емоції справді класні. Така, знаєте, всередині і злість, що знов нам треба відстоювати цю незалежність, знов нам треба боротися, хоча насправді вже світ технологій, а знов треба відстоювати. Знову» , – каже Софія.

На благодійний кінопоказ приїхав з фронту актор Олексій Тритенко. Софія каже, що не чекала побачити тут актора: «Ні, це для нас був шок».

Актор Олексій Тритенко, який зіграв у цьому фільмі командира загону УНР, фотографується з глядачами та розповідає: 24-го лютого пішов на фронт добровольцем і зараз служить в лавах Збройних Сил України. На кінопоказ і зустріч із хмельницькими глядачами приїхав у відрядження: «Командування підтримало таку ідею, і тому я тут. Боремось, сподіваємось, гартуємось і – разом до перемоги. А після перемоги все відсвяткуємо».

Актор каже: роль була непростою, бо його герой був неординарною людиною. А сама історія про студентів, які йшли на смерть за незалежність України, його вразила.

«Це цвіт нації. Коли ми знімали цю стрічку, певним чином розчулила, але так виходить, що з 24 лютого нема часу на ту розчуленість у всіх нас. Напевно, що ми стали трохи грубіші, але та товстошкірість, вона нас, здається, і рятує», – розповідає актор.

Керівник Хмельницької кінокомісії Костянтин Дєтковський розповідає: покази -благодійні, глядачі можуть донатити в скриньку волонтерів на підтримку війська.

«Ми не ставимо цілі зібрати якусь суму коштів. Сама ідея благодійності полягає в тому, щоб якомога більше людей дізналися про цю історію, долучились, відчули те, що було сто років тому. Зараз історія, на жаль, повторюється: минуло більше ста років, але знов така ж загроза від тієї ж країни», – каже Костянтин Дєтковський.

За його словами, всі зібрані гроші підуть на потреби ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне