На Дністрі врятували рибалку та двох хлопців

На Дністрі врятували хлопців, у яких спустив матрац
Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Двоє юнаків ледь не потонули поблизу села Устя. А рибалка застряг посеред річки у гумовому човні. Події стались 27 та 28  липня. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Так,  вчора, 27 липня о 20:10 на пост водолазно-рятувального відділення № 4 села Устя Кам’янець-Подільського району надійшло повідомлення про те, що в акваторії річки Смотрич у двох відпочивальників спустив надувний матрац і їм негайно потрібна була допомога.

Під час відпочинку у юнаків почав здуватись надувний матрац Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Терміново особовим складом водолазно-рятувального відділення на моторному човні було обстежено акваторію річки та  знайдено потерпілих, яким оперативно було надано допомогу. Двох чоловіків віком 17 та 20 років цілими та неушкодженими доправили на берег.

Вже сьогодні, 28 липня о пів на десяту ранку до водолазно-рятувального відділення №3 смт Стара Ушиця звернулись відпочивальники. Вони повідомли, що поблизу с. Вітрянка сусідньої Чернівецької області застряг чоловік на надувному човні. Небезпека полягала у тому, що чоловік був похилого віку та не в змозі самостійно повернутися до берега через складні погодні умови (штормовий вітер) та сильну течію.

Рибалка не зміг повернутись на берег через сильну течію та шкальний вітер. Фото: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Надзвичайники водолазно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення на моторному човні оперативно надали допомогу 56-річному постраждалому, доправивши його разом із плавзасобом на берег.

ДСНС вкотре наголошує: шановні громадяни не порушуйте правил поведінки на воді. Це може завершитись трагічно. Не запливайте на човні у місця із сильною течією, не пірнайте у воду в незнайомих місцях, не зловживайте алкоголем та завжди повідомляйте когось про те, що йдете у воду. Ці прості правила врятують вам життя!

Нагадаємо, що днями на Дністрі троє громадян застрягли посеред Дністра на катамарані. Повернутись на берег вони не могли через сильний вітер. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне