На Дністрі затримали браконьєрів, що ловили червонокнижну рибу: сума збитків – 1 млн 700 тисяч гривень

Фото:

Сьогодні під час нічного відпрацювання річки Дністер на межі Хмельницької та Чернівецької областей працівники відділення поліції №1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками Чернівецького рибоохоронного патруля в адміністративних межах села Непоротове Дністровського району Чернівецької області  виявили двох жителів села Міхалкове Чернівецької області, які за допомогою човна та знарядь для лову риби – сіток, здійснили вилов риби, а саме: 27 лящів та судаків, а також 166 вирезубів, які занесені до Червоної книги України.

Як повідомляє Кам’янець-Подільське районне управління поліції, за попередніми підрахунками сума збитків складає близько 1 700 000 гривень. З місця події вилучено рибу, човен та знаряддя для лову риби (сітки).

ГУНП в Хмельницькій області

Наразі правоохоронці ще працюють на місці події та встановлюють всі обставини за фактом незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

Нагадаємо, що вилов риби наразі заборонений по всій Україні у зв’язку із нерестом. Що ж стосується видів, занесених до Червоної книги України, їх вилов заборонено взагалі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне