На фронті загинув 19-річний старший сержант групи спеціального призначення ССО з Хмельниччини

Фото: Чорноострівська Отг

25 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області загинув старший сержант Романовський Ілля Володимирович, старший оператор групи спеціального призначення Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України.

Ілля народився 24 травня 2004 року у селі Мар’янівка Чорноострівської громади. За роки навчання у школі проявляв тільки високий рівень знань, був призером районних олімпіад і конкурсів, неодноразово нагороджувався Грамотами і Дипломами. Ілля успішно навчався в дитячій музичній школі по класу акордеона. Він цілеспрямовано займався спортом, представляв Хмельниччину  на всеукраїнських змаганнях з кіокушинкай-карате, був призером Чемпіонату України. Ще змалечку горів військовою справою, захоплювався військовою технікою, розповідають про Героя у громаді.

Закінчивши з відзнакою 9 клас, у 2019 році Ілля вступив на навчання до Хмельницького політехнічного коледжу на відділення інженерної механіки за спеціальністю «Галузеве машинобудування». Зі слів викладачів закладу, він неодноразово отримував відзнаки та нагороди за відмінне навчання.  Бажання захищати Батьківщину було на стільки сильним, що юнак перейшов на індивідуальний графік навчання, екстерном успішно здав сесію, захистив диплом, і, не дочекавшись випускного, добровольцем вступив до Збройних Сил України.

Присягу на вірність українському народові Романовський Ілля склав 26 квітня 2023 року. Під час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони, користувався повагою у побратимів, під час виконання бойових завдань проявляв стійкість та рішучість.

Він навіки залишиться у нашій пам’яті молодим, відважним та сміливим… Іллі назавжди 19.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне