На Ізяславщині засудили чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси

624716_news
Фото: kma.court.gov

Ізяславський районний суд Хмельницької області визнав винним  69-річного жителя Ямполя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Чоловіку призначили покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим строком на один рік -повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

Під час перевірки власників зброї поліцейські у сейфі жителя Ямполя, разом із гладкоствольною мисливською рушницею, виявили ще сімнадцять патронів до інших видів зброї. Їх усіх чоловік зберігав незаконно. За висновком експерта, п’ятнадцять із них  – боєприпаси до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї калібру 5,6 мм. Один патрон – належить до нарізної стрілецької вогнепальної зброї 7, 62 мм та ще один гвинтівковий патрон 8 мм «Маnnlісhеr», зразка 1888 року, непридатний для стрільби.

Обвинувачений пояснив, що п’ятнадцять патронів до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї зберігав ще з 1965 року, коли працював у колективному господарстві «Червона зірка». Там він мав у своєму розпорядженні зброю. Ще два патрони – знайшов на своїй присадибній земельній ділянці.

Нагадаємо, у Хмельницькому суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у погрозах і вимаганні. 6 грудня Хмельницький міськрайонний суд на період досудового розслідування взяв зловмисника під варту. Підозрюваний намагався отримати від потерпілого 4 тисячі доларів за те, що, начебто, понад 5 років тому давав посадовцю такі кошти за влаштування своєї дитини до навчального закладу. Він систематично телефонував потерпілому і неодноразово погрожував йому фізичною розправою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне