На Кам’янеччині порушники завдали збитків на понад тридцять тисяч гривень

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль
22 жовтня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля спільно з працівниками поліції виявили порушення рибоохоронного законодавства на 32 742 грн.
 
Так, на р.Ушиця поблизу с.Велика Кужелева Кам’янець-Подільського району було затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов риби з гумового човна забороненими знаряддями лову, а саме: 9 товстолобів загальною вагою 53 кг. Сума розрахованого збитку складає 32 742 грн. На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
 
Заборонені знаряддя лову та човен вилучено та передано на зберігання на склад Хмельницького рибоохоронного патруля.
 
За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 – 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.
 
Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавств. Повідомити про порушення можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 384-98-10.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне